Handige Links


Europese Fire Academy (EFA)Europese Fire Academy

De Europese Fire Academy (EFA) is een high level netwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in brandpreventie, reddingsdiensten en de civiele bescherming in Europa. We zijn toegewijd aan het leveren van best practice modellen op het gebied van brandpreventie in Europa. EFA is toegewijd aan onze doelgroep, zonder enige politieke of commerciële loyaliteit. Binnen ons netwerk brengen we senior brand professionals en vertegenwoordigers van brandwondenslachtoffers samen van steden over heel Europa – waaronder Amsterdam, Berlijn, Boedapest, Dublin, Londen, Parijs, Stockholm, Den Haag en Warschau. Het EFA netwerk biedt een cruciale schakel voor politici, zowel op Europees als op nationaal niveau, en nodigt geïnteresseerde media en technologie partners uit om zich aan het netwerk aan te sluiten.

Voor meer informatie bezoek http://www.europeanfireacademy.eu/

 


 

Europese Burns Casualties Association (EBCA)

EBCA (European Burn Casualties Association) werd in juni 2008 Europese Burns Slachtoffers Associationopgericht door de “Association des Grands Brules de France” (Frankrijk) en “vzw Pinocchio asbl” (België) om de rechten van brandwonden patiënten in heel Europa te beschermen.

Doelstellingen EBCA zijn:

Het bewustzijn onder de EU-politici en beleidsmakers van gewonden en doden  als gevolg van brand te verhogen.
De algemene doelstelling om het aantal brandwonden doden in Europa  elk jaar te verminderen – het EU-beleid en regelgeving op het gebied van brand preventieactiviteiten (rookdetectie, brandveiligheid van consumentenproducten, binnenlandse evacuatieplannen) en zorg (medische zorg en psychologische nazorg van patiënten en hun families in hun re-integratieproces) te verbeteren en te ontwikkelen .
Deze belangrijke doelstellingen worden gerealiseerd door het verzamelen van betrouwbare statistieken over brandwonden gewonden en doden , de oorzaken van deze letsels (analyse) en ook de preventieve maatregelen die genomen kunnen worden voor de toekomstige veiligheid (brandveiligheid).

Het  algemene doel van EBCA is de wereldwijde stem zijn voor de individuele (landgebonden) patiëntengroepen en het plan om een beter begrip over alle elementen van brandwondenzorg en brandveiligheid in heel Europa te realiseren.

Voor meer informatie bezoek www.ebca.info

 


 

Hateha