BRK Dicon History geschiedenis

BRK Dicon – Vooruitgang door de tijd

Dicon Safety Products is eind 2006 overgenomen door BRK. Sinds deze overname bezit BRK het grootste assortiment rook-,hitte- en co-melders. Zowel op het gebied van batterij gevoede melders (3 en 9 v ) en 230 volt melders met verschillende vormen van back-up maar zeker ook met een zeer uitgebreide serie Koolmonoxide melders. Dit maakt BRK de toonaangevende fabrikant in Europa. De kwaliteit van al onze produkten is onbetwist. Kennis van de markt en onze jarenlange ervaring zorgen ervoor dat wij de markt belangrijke producten en diensten blijven aanbieden.

1967 – Uitvinding & productie van de eerste autonome rookmelder.

1969 – De eerste rookmelder op batterijen wordt goedgekeurd op basis van de Amerikaanse UL-standaard.

1978 – BRK opent zijn deuren in het Verenigd Koninkrijk, het Europese hoofdkantoor

1990 – De eerste norm voor de productie van autonome rookmelders wordt door de British Standards uitgegeven: BS5446 pt1:1990

1995 – De eerste autonome CO-melder verschijnt op de markt.

2000 – De BS5446-standaard wordt bijgewerkt, deel 1:2000

2003 – Bouwbesluit Nederland aangepast met 230V optische rookmelder.

2004 – Introductie nieuw assortiment optische rookmelders (710 / 7010 series).

2005 – Wetgeving rookmelders in Belgie in wording.

2006 – Overname Dicon

2008 – EN14604 de nieuwe standaard.

2010 – BRK deel van Sprue Safety Products groep

Achtergrondinformatie
BRK is ‘s werelds grootste producent van brandbeveiligings- en veiligheidsproducten, en produceert elk jaar ca. 14 miljoen rookmelders. Het bedrijf is gevestigd in Aurora, Illinois (Verenigde Staten) en staat bekend om de baanbrekende onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s die er worden uitgevoerd, op basis waarvan steeds modernere en geavanceerdere producten worden gemaakt, die voldoen aan de steeds grotere behoeften van haar klanten.

Alle producten worden vervaardigd volgens ISO 9001, de internationale kwaliteits standaard. Dankzij deze inzet voor kwaliteit heeft het bedrijf al bijna 40 jaar lang de concurrentie achter zich kunnen laten. Tot de dag van vandaag zijn er al meer dan 300 miljoen melders vervaardigd, die overal ter wereld huishoudens beschermen.

Overal ter wereld duidelijk aanwezig
Aangezien de onderneming in Europa blijft groeien, heeft BRK in 2003 een dynamisch nieuwe bedrijfsidentiteit ontwikkeld, die nauwer aansluit bij het bedrijfsimago in de Verenigde Staten. Voortaan krijgen alle producten van BRK een opvallende gele en zwarte verpakking, ondersteund door dito brochures en POS-materiaal als weerspiegeling van de wereldwijde identiteit en de steeds sterkere wereldwijde leiderschapspositie in de branche. Daarnaast is de distributie structuur ook aangepast. De electrotechnische groothandel wordt ondertussen direct beleverd. Op deze manier zijn beide partijen nauwer bij elkaar betrokken, zodat beter op de ontwikkelingen in de markt kan worden ingespeeld.